Kamuoyuna Duyuru

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 1989 yılından beri felsefe, kültür, gönüllülük (GEA Arama Kurtarma, Ekoloji ve İnsani Yardım) alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Derneğimizin, 13 Şubesi ve 1 temsilciliği bulunmakta olup 456 üyesi ve binlerce gönüllüsü vardır. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) bilgisi dâhilinde 47 ulusal ve uluslararası arama kurtarma operasyonu gerçekleştirmiştir. 1994 yılından bu yana ülkemizin afete hazırlılığını arttırmak için 181.634 kişiye Depremle Birlikte Yaşam eğitimi vermiştir. Tüm bunların yanı sıra 209 okulda 44.556 çocuğa oyuncak dağıtımı yapmış, 108 okul tadilatı gerçekleştirmiştir. Bu sene 24. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’nı ve 10. Uluslararası Karikatür Festivali’ni düzenlemektedir. 2007 yılından bugüne kadar 10.000’den fazla anne ve babaya eğitici seminerler vermiştir. Derneğimiz, topluma yararlı sayısız faaliyete imza atmış bir sivil toplum kuruluşudur.
Kurulduğu günden bugüne Anayasa’ya, kanunlara, evrensel değerlere harfiyen uygun biçimde faaliyet göstermemize karşın ne yazık ki son günlerde -bu unvanların hiçbirine sahip olmadığı halde- kendisini gazi, emekli asker, doktor, beyin cerrahı, MİT görevlisi, bazı devlet büyüklerinin yakını vb. olarak tanıtan bir şahıs tarafından derneğimiz aleyhine kişiler ve kurumlar nezdinde son derece üzücü bir karalama kampanyası başlatılmıştır.
Dernek üyelerine, dernek gönüllülerine, dernekle birlikte topluma yararlı faaliyetler gösteren kişilere, bu şahıs tarafından gerçeği yansıtmayan, suç teşkil eden (hakaret, kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak, nüfuz ticareti, dolandırıcılığa teşebbüs gibi) birtakım söylemlerde bulunulduğu ve birtakım eylemler gerçekleştirildiği tarafımızca müşahede edilmiştir. Ayrıca anılan şahsın bazı kurumlara giderek derneğimizi, kurumlar nezdinde de karalamaya çabaladığı gözlemlenmiştir.
Derneğimiz tarafından konuyla ilgili olarak gereği yapılmış ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde ilgili şahıs hakkında şikâyet dilekçeleri verilmiştir. Bağımsız Türk Yargısı tarafından gereğinin yapılacağı açıktır. Benzer eylemler sebebiyle yasal yollara başvurularımız devam edecektir. Bu kişi tarafından derneğimize yönelik olarak söylenen sözlerin ve gerçekleştirilen eylemlerin kabulü olanaksızdır.
Derneğimizle ilgili bu tarz söylemlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.
Yeni Yüksektepe Kültür Derneği evrensel ilkelere, hukuka, milli ve ahlaki değerlere bağlı bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm özverisiyle çalışmalarına devam edecektir.
Saygılarımızla.
Genel Merkez Yönetim Kurulu

Hakkında aktiffelsefe

Rastgele

9.Geleneksel “Yediden Yetmişe Hep Birlikte” faaliyetimiz gerçekleşti

30 Haziran 2024 tarihinde Aktiffelsefe-GEA İzmit gönüllülerimizin desteğiyle Huzurevinden büyüklerimiz ve çocukları ağırladığımız, her yıl …