Tai Chi Chuan Atölyesi

”Günde iki kez Tai Chi Chuan yapan bir kimse, bir bebeğin esnekliğine, bir demircinin gücüne ve bir bilgenin ruhuna sahip olur.” Çin Atasözü

Tai Chi Chuan, Antik Çin bilgeliğine dayanan bir “iç düzen sanatı” olup dünyada bir çok ülkede okulları olan bir felsefi savaş sanatıdır.

Tai Chi Chuan, köken olarak binlerce yıllık eskiliğe sahiptir. Çin’de ortaya çıkmış bir hareketli meditasyon tekniği, bir bilgelik öğretisi ve savaş sanatıdır. Tai Chi Chuan’ı yediden yetmişe her yaştan kişiler kolaylıkla öğrenip hayat boyu uygulayabilir.

İçinde üç sistem barındırmaktadır : felsefi yönü, sağlığa etkisi ve kendini savunma sanatı.

İçinde yer alan ve Chi Qong adı verilen nefes egzersizleri enerjimizin vücutta akıcı olarak dolaşımını ve sürekliliğini sağlamaya yardım eder. Bu sayede enerjinin daha verimli ve etkili kullanımını sağlar.

Belli bir ritm içinde yapılan döngüsel hareketleriyle fiziksel, enerjetik, psikolojik ve zihinsel yapının uyumlaştırılmasını sağlar.
İzmit Aktiffelsefe şubemizde, Tai Chi Chuan atölyemiz kapsamında Yang stili sekizli form kursu düzenlenmektedir. Bilgi ve katılım için İzmit Aktiffelsefe ile temasa geçebilirsiniz.
tai-chi
 
classes
 
78fba0aaa35744266a8f78ec45af90f5